نکاتی که درباره گوشت قرمز باید بدانیم

به گزارش صنایع 90، زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و بعضی از سرطان ها را افزایش می دهد. در نتیجه ضروری است که با ترفندها و روش هایی اثرات منفی گوشت قرمز را کاهش دهید. سازمان های سلامت عمومی بی وقفه در حال هشدار دادن در مورد مصرف بیش از مقدار گوشت قرمز هستند.با توجه به مضرات مصرف بیش از مقدار این ماده غذایی به نظر می رسد که این هشدارها کاملا به جا است و مصرف کننده ها باید بیشتر نسبت به این اخطارها هوشیار باشند. چون زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و بعضی از سرطان ها را افزایش می دهد. در نتیجه ضروری است که با ترفندها و روش هایی اثرات منفی گوشت قرمز را کاهش دهید.

نکاتی که درباره گوشت قرمز باید بدانیم
گوشت قرمز یکی از مواد مغذی پروتئینی است که بدن برای حفظ سلامتی خود به آن احتیاج دارد. بعلاوه با مصرف گوشت قرمز سطح ایمنی فرد بالا می رود. با مصرف گوشت قرمز به اندازه لازم، فکر عملکرد مناسبی خواهد داشت و به تقویت یادگیری یاری می شود. اما اندازه مصرف گوشت قرمز بایستی به چه اندازه ای باشد که فرد علاوه بر سود بردن متحمل عوارض آن نشود؟ در این مقاله به توضیح این موضوع می پردازیم. با ما همراه باشید.

اندازه مصرف گوشت قرمز روزانه و هفتگیپروتئینی که در گوشت وجود دارد می تواند زخم های به وجود آمده در بدن فرد را ترمیم کند و رشد فرد را به روال طبیعی برگرداند. بعلاوه پروتئین موجود در گوشت از بروز کم خونی جلوگیری می نماید و کم خونی را کاهش می دهد. گفتنی است که اندازه آهن و روی که در داخل گوشت قرمز وجود دارد از گوشت سفید بیشتر است، اما باید به اندازه مصرف گوشت قرمز توجه کرد که افراط و زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی می تواند خطراتی در پی داشته باشد و به بدن و سلامت فرد آسیب وارد کند.

اندازه مصرف گوشت قرمز طبق نظر کارشناس تغذیه برای هر فرد ایرانی که سالم باشد باید روزانه معادل 45 گرم باشد و این اندازه ذکر شده برای سالمندان و بچه ها و بزرگسالان فرق دارد. برای سالمندان یک سهم، برای بچه ها سه سهم و برای بزرگسالان برابر با دو سهم توصیه می شود. هر یک سهم؛ شامل 30 تا 35 گرم گوشت قرمز پخته یا 45 گرم گوشت خام است. به این علت که زمانی که گوشت پخته شود آب گوشت از دست می رود.

اما مصرف این اندازه گوشت قرمز برای هر فرد ایرانی چه ضرورتی دارد؟ انستیتو تغذیه ایران یک هرم مواد غذایی خانوار ایرانی تهیه نموده است که در آن اندازه مصرف گوشت قرمز برای هر فرد سالم و به صورت روزانه حدود یک تا دو سهم است.

بعلاوه طبق گفته منابع دیگر و تحقیقات صورت گرفته رساندن گوشت پخته شده به اندازه کمتر از 500 گرم در هفته برای هر فرد سالم مناسب است و احتیاجی نیست که هر روز گوشت قرمز مصرف شود. گوشت هایی که فرآوری شده اند (مثل انواع سوسیس ها) نیز بایستی خیلی کمتر از این اندازه مصرف شوند. 500 گرم گوشت قرمز پخته شده برابر با 700 تا 750 گرم گوشت خام است؛ بنابراین بهتر است برای مصرف گوشت قرمز چربی های آن جدا شود و با سبزیجات و غذا های گیاهی مغذی ترکیب شود. ماهی، مرغ کم چرب و پروتئین های گیاهی مثل نخود، لوبیا، عدس و سویا برترین گزینه ها به جای گوشت قرمز هستند. انجمن پژوهش سرطان آمریکا عنوان می دارد که به طور کلی نباید در هفته بیشتر از 300 گرم گوشت مصرف کرد و گوشتی که فرآوری شده باشد را بایستی کنار گذاشت و یا مصرف آن را محدود کرد. مسلما علاوه بر اینکه از مصرف گوشت قرمز می خواهید لذت ببرید و از خواص آن بهره مند شد، به سلامت خود نیز باید توجه داشته باشید و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنید.1

با چهار نگرانی عمده بهداشتی مرتبط با مصرف بیش از حد گوشت قرمز آشنا شوید.

سرطان روده بزرگارتباط بین مصرف گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ زمانی محتمل تر می شود که این گوشت ها به صورت فراوری شده استفاده شوند. فراورده هایی از قبیل بیکن، سوسیس و ... حاوی مقادیر بسیار بالای نیترات، نیتریت و سدیم هستند که به طور مستقیم با سرطان ارتباط دارند. هیچ سطح امنی برای مصرف این نوع فراورده ها وجود ندارد و تنها راه، مصرف نکردن آن ها به طور کامل است. تحقیقات ثابت نموده که خوردن 5 وعده از این نوع گوشت ها در طول روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 18 درصد افزایش می دهد. با این حال شما می توانید اثرات منفی مصرف گوشت قرمز را با عادات سالم شناخته شده از قبیل دریافت مقادیر زیادی میوه و سبزیجات و اضافه کردن ادویه جات و ترشی جات همراه با آنتی اکسیدان ها به رژیم غذایی، کاهش دهید.

بیماری های قلبیچربی های اشباع و کلسترول موجود در گوشت قرمز بدون شک خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. سدیم و نمک موجود در این نوع گوشت ها بخصوص زمانی که فراوری شده باشند، عاملی برای افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون محسوب می شوند که خود عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی است. مطالعات نو نشان می دهد مصرف گوشت قرمز نتایج وخیم تری در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در پی دارد.

سکته مغزینیتریت، نیترات و سدیم موجود در گوشت قرمز فراوری شده عامل خطر ابتلا به سکته مغزی نیز محسوب می شود. مصرف روزانه گوشت قرمز خطر ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک را تا 13 درصد افزایش می دهد و این خطر در کسانی که هر روز گوشت قرمز فراوری شده مصرف می نمایند، 15 درصد است. تحقیقات دیگر هشدار می دهند افرادی که حداقل به طور روزانه 102 گرم گوشت قرمز مصرف می نمایند، 42 درصد بیشتر از افرادی که در طی روز کمتر از 25 گرم گوشت قرمز مصرف می نمایند، مبتلا به بیماری های انسداد عروق در مغز می شوند.

دیابتمحققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند افرادی که روزانه 100 گرم گوشت قرمز مصرف می نمایند، 19 درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار می گیرند. از این گذشته محققان مشاهده کردند که متاسفانه مصرف روزانه فقط 50 گرم از محصولات گوشتی مثل سوسیس و کالباس احتمال ابتلا به این بیماری را تا 51 درصد افزایش می دهد. خوشبختانه جایگزین کردن منابع پروتئینی سالم تر بجای مصرف گوشت خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش خواهد داد.2

نکاتی در رابطه با مصرف گوشت

اجازه ندهید گوشت بخش اعظم غذای شما باشدنگذارید گوشت غذای اصلی شما شود. از سبزیجات به اندازه زیاد و از نان، سیب زمینی، برنج، ماکارونی و حبوبات به اندازه متعادل مصرف کنید و از غذاهای متنوع بهره مند شوید.

چقدر گوشت باید مصرف شود؟اندازه گوشت مصرفی روزانه نباید از صد گرم بیشتر شود. این توصیه بیشتر متخصصین سرطان است. آن ها مدارک زیادی برای اثبات ادعای خود دارند. امروزه خطر کمبود دریافت پروتئین بسیار کم است، پس نگران کم خوردن گوشت نباشید.

کدام یک از انواع گوشت بهتر استانواع کم چرب بهتر هستند. پس، از دشمنان قلب نظیر برگرها، سوسیس، کباب های چرب، گوشت سردنده، گوشت های با استخوان، گوشت گاو معمولی(چرخ نموده) پرهیز کنید و در عوض ماهی، مرغ و گوشت گاو خالص مصرف کنید.

چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کنید و دور بریزیدتمام چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کنید، زیرا مصرف آن ها مُضر می باشد.

تنها آن چه که می خورید مهم نیست بلکه طریقه پخت آن ها مهم استگوشت را سرخ نکنید، در عوض آن را به صورت آب پز یا کبابی مصرف کنید. برای یک آغاز خوب دفعات پختن خورش و تاس کباب و آب گوشت را در مقایسه با غذاهای سرخ نموده، بیشتر کنید و از گوشت سینه مرغ یا گوشت خالص و اندازه زیادی سبزیجات، سیب زمینی پخته و لوبیا استفاده نمایید.

عادت گوشت خوردن و شیوه زندگی خود را تغییر دهیداز گوشت های خطرناک برای قلب و غذاهای چرب پرهیز کنید و به گوشت های کم چرب روی آورید، بله این بدین معنی است که تغییراتی در برنامه زندگی خود بدهید. به این ترتیب زندگی سالم تر و طول عمر بیشتری خواهید داشت.3

کبابی ؟ بله یا خیر؟هر بار که گوشت را طبخ می کنید یکی از ترکیبات آن به نام کراتین تجزیه و به آمین هتروسیکلیک تبدیل می شود که جزو ترکیبات سرطان زا هستند. کباب یا گریل کردن گوشت باعث می شود که به اندازه بیشتری از این ترکیبات آسیب رسان فراوری شوند. علاوه بر این، چربی هایی که از گوشت چکیده و روی زغال می ریزند باعث ایجاد دود سمی می شوند که سرشار از هیدروکربن های پولی سیکلیک آروماتیک است. بنابراین بهتر است از روش کباب کردن گوشت بپرهیزید.

سبزیجات فراواندر کنار گوشت قرمز، هویج، فلفل دلمه ای قرمز و سبز، کرفس و خیار سرو کنید. از قارچ، تربچه، بروکلی و گل کلم غافل نشوید. از قلم نیاندازید که در کنار غذاهای گوشتی حتما سالاد سرو کنید. به جای مصرف گوشت قرمز با سیب زمینی سرخ نموده و مواد غذایی چرب دیگر، آن را با سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی میل کنید.4

نکات پایانی برای مصرف گوشت

با در نظر گرفتن مواد مغذی موجود در گوشت، باید قبول کنیم که نمی توان گوشت را به طور کامل از رژیم غذایی حذف کرد.

کاری که می توان کرد این است که مواد گوشتی را به اندازه لازم به برنامه غذایی خود اضافه کنیم.

پخت طولانی مدت مواد مغذی موجود در گوشت را از بین می برد.

از آنجا که گوشت چربی دارد، به هنگام پخت به افزودن روغن احتیاجی نیست.

طبخ گوشت به صورت کبابی یا خورشتی برترین روش پخت گوشت است.

از گوشت بره که هم نرم تر و هم کم چربی است بهره ببرید.

از آنجا که چرب ترین قسمت گوشت قرمز یا سفید برای تهیه گوشت چرخ نموده استفاده می شود، هنگام خرید به این موضوع توجه کنید.

از خریدن گوشت های فرآوری شده پرهیز کنید زیرا این نوع گوشت حاوی ماده شیمیایی سرطان زا به نام سدیم نیتریت است که رنگ تازه قرمز به گوشت می دهد.

در صورت رعایت نکات ذکر شده، خوردن گوشت مشکل ساز نخواهد بود.5

پی نوشت:

1.www.ilna.news

2.www.jadidtarin.com

3.www.article.tebyan.net

4.www.borna.news

5.www.hamshahrionline.ir

منبع: راسخون
انتشار: 22 آبان 1400 بروزرسانی: 22 آبان 1400 گردآورنده: sanaye-90.ir شناسه مطلب: 1879

به "نکاتی که درباره گوشت قرمز باید بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی که درباره گوشت قرمز باید بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید