معرفی 10 مورد از غذاهای محلی گلستان
به گزارش صنایع 90، غذاهای محلی گلستان از جمله خوش طعم ترین غذاهای سنتی ایرانی هستند. استان گلستان نه تنها یکی از استان های تاریخی و زیبای کشور ایران است، بلکه تنوع بسیار زیادی در غذاهای این استان وجود دارد که تجربه ای فراموش نشدنی را در فکر افراد به ثبت می رساند.

در واقع اگر قصد معرفی فهرست غذاهای محلی گلستان را داشته باشیم، ضروری است زمان بسیار زیادی را برای مطالعه و آنالیز آن صرف کنیم. به همین علت در این مقاله تنها به معرفی 10 مورد از غذاهای محلی گلستان می پردازیم، پس با ما همراه باشید.
فهرست غذاهای محلی گلستان
1. چکدرمه
اولین مورد از فهرست غذاهای محلی گلستان مربوط به چکدرمه می گردد. یکی از غذاهای محلی گلستان که قدمت بسیار زیادی در این منطقه دارد، چکدرمه است که به عنوان غذای نذری در شهرهای مختلف استان گلستان از جمله بندرترکمن تهیه می گردد. بعلاوه محبوبیت بالای این غذا سبب شده است تا در مراسم رسمی مانند مراسم عروسی به عنوان یکی از غذاهای اصلی تهیه گردد.
چکدرمه از موادی مانند انواع گوشت (بز، گوسفند، گاو و شتر)، برنج، سیب زمینی، پیاز، هویج، روغن و رب گوجه فرنگی تشکیل می گردد. این غذا از نظر طعم و ظاهر شباهت بسیاری به استانبولی پلو دارد. در بیشتر مواقع، استفاده از مخلفاتی مانند ماست بورانی و ماست و خیار، خوردن این غذا را دلچسب تر می نماید.
2. ماش پلو
این غذا که در واقع اصالت گلستانی دارد، به خاطر طعم بی نظیرش در سایر استان های کشور ایران هم طبخ می گردد. ماش پلو یا پلو ماش به چند روش ساده، گیاهی یا با سایر گوشت ها نظیر گوشت چرخ نموده، ماهی، گوشت ماهیچه، گردن یا مرغ تهیه می گردد. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای محبوب عبارتند از: پیاز، برنج، ماش، کره، زردچوبه، فلفل و نمک.
3. نخود پلو گرگانی
یکی از غذاهای محلی گلستان که از جمله غذاهای مجلسی و مشهور آن است، نخود پلو گرگانی نام دارد که به علت محبوبیت بسیار بالای آن، طرز تهیه سنتی این غذا توانسته به ثبت ملی برسد. نخود پلو محبوبیت بسیار بالایی در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف آن دارد. استفاده از بورانی اسفناج در کنار نخود پلو، آن را به یکی از غذاهای محلی گلستان تبدیل می نماید که طعم بی نظیری دارد.
نخود پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در فهرست غذاهای محلی گلستان است که در مراسم های رسمی مختلف مانند عزا، عروسی و بعلاوه مراسم مربوط به رمضان تهیه می گردد. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده نخود پلو عبارتند از: گوشت گوسفند پرچرب (یا سایر گوشت های پرچرب)، برنج، نخود، پیاز، رب آلوجنگلی، فلفل، نمک و ادویه. این غذا حاوی اندازه بالایی از انواع ویتامین ها، آهن و کلسیم است که آن را به یک غذای سالم و مقوی تبدیل نموده است.
4. باسترمه پلو
یکی از غذاهای محبوب و قدیمی در بین فهرست غذاهای محلی گلستان، باسترمه پلو است. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای محلی گلستان عبارتند از: ماهی اوزون برون، برنج، سیب زمینی، انار، پیاز وانواع ادویه های مختلف. باسترمه پلو از جمله غذاهای محلی گلستان است که معمولا در مراسم های رسمی طبخ می گردد.
طعم منحصربه فرد این غذا باعث شده است تا افرادی که حتی یکبار از آن استفاده می نمایند، خاطره بسیار خوبی را در فکر خود به ثبت برسانند و بارها علاقه به استفاده از این غذا را داشته باشند. ترکیب بی نظیر ماهی اوزون برون در کنار پلو زعفرانی، تجربه دلچسبی را برای افرادی که اولین بار از این غذا استفاده می نمایند، به وجود می آورد.
5. ته چین کشمش پلو گرگانی
ته چین کشمش پلو گرگانی که نوعی ته چین است، از جمله غذاهای محلی گلستان است که هواداران بسیار زیادی دارد. در تهیه این غذا از سبزی محلی گلستان استفاده می گردد. بعلاوه از جمله مواد دیگری که در این غذا استفاده می شوند عبارتند از: سیب زمینی، پیاز، کشمش و برنج.
تفاوت بین ته چین های مرسوم و ته چین کشمش پلو گرگانی، در نحوه اضافه کردن تخم مرغ به آن است؛ به این صورت که در انواع ته چین های مرسوم از تخم مرغ به عنوان مواد ته دیگ استفاده می گردد؛ اما در ته چین کشمش پلو گرگانی در حین دم کشیدن، تخم مرغ را روی برنج اضافه می نمایند.
6. ته چین اسفناج
یکی دیگر از غذاهای محلی گلستان که محبوبیت بسیار زیادی دارد، ته چین اسفناج است و مانند ته چین کشمش پلو گرگانی، نوعی ته چین به شمار میرود. این غذا از مواد اولیه ای مانند برنج، مرغ، اسفناج، رب گوجه فرنگی، رب انار، پیاز و زعفران تهیه می گردد. ته چین اسفناج طعم ملس و ترشی دارد که باعث ثبت خاطره ای نو در فکر شما می گردد.
7. هلی آش
فهرست غذاهای محلی گلستان تنها به غذاهای حاوی برنج خلاصه نمی گردد، بلکه این استان انواع مختلفی از غذا را با طعم هایی بی نظیر در تاریخ کهن و قدیمی خود دارد. به عنوان مثال هلی آش یا همان آش گوجه سبز از جمله غذاهای محلی گلستان است که به خاطر فواید بسیار، مورد توجه اغلب افراد در سایر استان ها هم قرار گرفته است.
این نوع از آش حاوی اندازه زیادی ویتامین، آهن، سلنیوم، روی، مس، منگنز، منیزیم، کلسیم، پروتئین، فسفر، فیبر، پتاسیم، سدیم و کربوهیدرات است. هلی آش فواید بسیاری برای درمان کم خونی، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان و بهبود آرتروز، تقویت و استحکام استخوان ها، جلوگیری از پیری زودرس، جوانسازی پوست و مو، تقویت سیستم قلبی و عروقی و درمان فشار خون دارد.
مواد مورد استفاده جهت تهیه آش گوجه سبز گلستانی عبارتند از: گوجه سبز، کدو، برنج، لوبیا، نخود و شکر. بعلاوه برای طعم بهتر، معمولا هلی آش با نعناع داغ و پیاز داغ سرو می گردد.
8. آش خمیر
یکی دیگر از غذاهای محلی گلستان که ریشه ترکمنی دارد، آش خمیر است. این نوع آش با موادی مانند سبزی، کدو سبز، گوشت، رشته، ماش، لوبیا و نخود تهیه می گردد و از میوه هایی مانند انار یا آلوچه برای طعم دهی بهتر آن استفاده می گردد. آش خمیر یکی از غذاهای محلی گلستان بوده که گزینه مناسبی جهت استفاده در فصل زمستان است و حاوی اندازه بالایی از مواد مغذی و ویتامین هاست.
9. آش گزنه
یکی از غذاهای محلی گلستان آش گزنه است که با سبزی محلی گلستان تهیه می گردد. در تهیه این غذا علاوه بر سبزی محلی گلستان، از مواد دیگری مانند رب انار، برنج، کدو حلوایی، لوبیا، نخود، عدس و چغندر پخته استفاده می گردد. وجود خواص متعدد در آش گزنه، آن را به یک گزینه مناسب در رژیم غذایی مردم استان گلستان تبدیل نموده است.
10. کدو ترشک
کدو ترشک یکی از غذاهای محلی گلستان است که به عنوان خورش مورد مصرف قرار می گیرد. کدو ترشک با استفاده از موادی مانند کدو سبز، پیاز، رب انار، سیر و آب نارنج تهیه می گردد و در فهرست غذاهای محلی گلستان که به صورت گیاهی طبخ می شوند، قرار می گیرد. کدو ترشک را می توان با نان یا پلو سرو کرد. اگر شما هم رژیم غذایی گیاهخواری دارید، می توانید با استفاده از این غذای لذیذ محلی گلستان، علاوه بر طعم بی نظیرش، از فواید آن بهره مند شوید.
سخن پایانی
غذاهای محلی گلستان همیشه به خاطر طعم بی نظیرشان مورد توجه تمام مردم ایران قرار گرفته اند. به علت همین موضوع، در این مقاله از مجله خبرنگاران مارکت سعی کردیم فهرست غذاهای محلی گلستان را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید آشنایی بیشتری با این غذاهای لذیذ به دست آورید.
به نظر شما کدام یک از غذاهای محلی گلستان خوشمزه تر است که قصد دارید در رژیم غذایی خود از آن بهره ببرید؟ اگر قصد داشته باشید به فهرست غذاهای محلی گلستان در این مقاله، غذا یا غذاهایی را اضافه کنید، نام آن ها چیست؟
منبع: اسنپ مارکت