نسخه شگفت انگیز برای غلبه بر گرمازدگی
به گزارش صنایع 90، عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه غذاهای زود هضم در تابستان برای افراد مفیدتر هستند، عنوان نمود: مصرف دمنوش هایی چون دمنوش آلبالو با نبات یا عسل، دمنوش بنفشه و آب زرشک در تابستان بسیار توصیه می شوند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر بابائیان با تأکید بر اینکه در فصل تابستان دستگاه هاضمه نسبت به فصول دیگر ضعیف تر و سطح بدن گرم و داخل بدن سرد است، گفت: بنابراین ما برای تابستان مصرف غذاهای زود هضم یا غذاهای لطیف را توصیه می کنیم.
غذاها و چاشنی های مناسب تابستان
وی اضافه نمود: غذاهای سبک که برای تابستان مناسب است شامل جوجه مرغ، گوشت بزغاله، گوشت های سفید، آش ها، شورباها و سوپ هایی که با جو و جوانه ماش، گشهم، اسفناج، خرفه، کدو خورشتی درست شده و در کل غذاهای آب پز است.
این متخصص طب ایرانی گفت: بعلاوه استفاده از چاشنی هایی مانند سماق، غوره، آبلیمو، آب انار، تمبر هندی، آلو بخارا هم در طبخ غذاها در فصل گرم سال توصیه می گردد.
شربت های مفید تابستانه
عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: میوه های مناسب بدن در فصل تابستان هم شامل هندوانه، طالبی، سیب، خیار و شفتالو و کاهو است.
وی توصیه های مفیدی برای تامین آب بدن در تابستان داشت و گفت:استفاده از خاکشیر، اسفرزه، تخم خرفه، تخم خیار، تخم شربتی برای مصرف در تابستان بسیار مفیدند زیرا این دانه های لعابی در حفظ آب در بدن بسیار می توانند یاری نماینده باشند.
بابائیان ادامه داد: بعلاوه شربت هایی مانند شربت لیمو، شربت نارنج، شربت بالنگ، شربت سنکنجبین و خیار به اسم نوشیدنی های خوب در تابستان استفاده می شوند.
در تابستان چگونه آب بخوریم؟
این متخصص طب ایرانی در مورد مصرف آب بیان نمود: خوردن آب و نوشیدنی هایی چون دوغ همراه غذاها صحیح نیست.ضمناً فاصله نوشیدنی ها نیم ساعت قبل غذا و یک ساعت بعد از غذا باید باشد.
وی اضافه نمود: مثلا اگر یک جوان مزاج گرم داشته باشد و کودکی عطش داشته باشد مقداری آب در کنار غذا می توانند بخورند اما آب زیاد خصوصا آب خنک و یخ باعث می گردد هضم غذا دچار مشکل گردد. اما یک ساعت بعد از غذاها تا خوردن وعده غذایی بعدی باید آب و شربت های گفته شده به طور مرتب مصرف گردد تا فرد دچار یبوست نگردد.
خرفه؛ یک سبزی فوق العاده برای رفع عطش
محمود بابائیان چند دمنوش مفید مناسب تابستان را هم معرفی کرد و گفت: مصرف دمنوش هایی چون دمنوش آلبالو با نبات یا عسل، دمنوش بنفشه و آب زرشک در تابستان بسیار توصیه می گردد و مفید هستند.
عضو گرون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خرفه را یکی از سبزی هایی دانست که برای رفع عطش بسیار مفید است و اسم کرد: خرفه تازه را می توان در سوپ و سالاد استفاده کرد اما تخم خرفه خیسانده در دوغ هم فواید زیادی در تابستان دارد.
وی اضافه نمود: برای تهیه این خوراکی ضد عطش در تابستان باید تخم خرفه را نیم کوب کنید، مقداری دوغ در آن بریزید(به میزان یک بند انگشت بالاتر از تخم خرفه)، بعد از مدتی خرفه دوغ را در خود جذب می نماید. بین سه تا 7 بار دوغ را به تخم خرفه اضافه کنید. بعد از سه شبانه روز بگذارید خشک شد و آن را پودر کنید. این پودر با نوشیدنی های مختلف می تواند استفاده گردد که بسیار ضد عطش است.
آب جوی طبی را در تابستان امتحان کنید
این متخصص طب ایرانی استفاده از آب جوی طبی را هم در رفع تشنگی در تابستان مؤثر دانست و گفت: طرز تهیه آب جوی طبی به این صورت است که باید نصف استکان جو را داخل 7 استکان آب بریزید، روی حرارت ملایم بگذارید که پخته گردد. نصف آب بخار می گردد و جو باز می گردد. آب جوی به جامانده را صاف نموده و مصرف می کنید که برای رطوبت بدن، لاغری بیش از حد، رفع عطش و خنک کردن بدن انسان بسیار مفید است.
بابائیان بیان داشت: اگر مزه آن را بعضی افراد دوست ندارند می توانند موقع پخت آن آلو یا لیمو داخلش بیندازند که ترش گردد. برای جلوگیری از نفخ هم می توانند با مقداری عسل آن را مصرف نمایند.
یبوست خود را در تابستان چگونه رفع کنیم؟
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل افراد در تابستان مساله یبوست است، تأکید کرد: استفاده از تخم شربتی، آلو بخارا، اسفرزه، خاکشیر، تخم خرفه و خیار یاری زیادی به رفع یبوست می نمایند. ضمناً افراد باید از مصرف زیاد داروهای گیاهی مسهل مانند سنا و کرچک که باعث دفع آب می گردد و بعلاوه داروهای تعریق آور پرهیز نمایند.
عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به بهداشت نیوز گفت: یک رایحه درمانی مفید برای کاهش مضرات آلودگی هوا بر بدن و تعدیل مزاج مغز در تابستان، استشمام بوی به و سیب مخلوط با گلاب است. افراد می توانند داخل سیب یا به را خالی نمایند، مقداری گلاب در آن بریزند و روی حرارت بگذارند تا بوی آن در فضای منزل پخش گردد.
منبع: جام جم آنلاین