شما چه فکر می کنید؟ آیا باید از گوگل انتظار داشت به رغم قوانین داخلی آمریکا و سودده نبودن کلیک های کاربران ایرانی، روی آی پی های ایرانی حساس نباشد؟

به گزارش صنایع 90، به تازگی شناسایی IPهای کاربران از سوی گوگل، خیلی ها از صاحبان کسب و کارهای داخلی را نگران نموده است.

شما چه فکر می کنید؟ آیا باید از گوگل انتظار داشت به رغم قوانین داخلی آمریکا و سودده نبودن کلیک های کاربران ایرانی، روی آی پی های ایرانی حساس نباشد؟

سابق بر این با استفاده از یک وی پی ان دلخواه می شد مطمئن بود که گوگل کاری به کار کاربر نداشته باشد.

اما کاملا معین بود که اگر گوگل بخواهد می تواند بیشتر IPهای ایرانی را شناسایی کند و از ارائه بعضی خدمات به آنها خودداری کند.

به عبارت فنی ما الان با داستان IP Leak روبرو هستیم.

کاربران زیادی گزارش داده اند که دیگر به سادگی سابق نمی توانند حتی با استفاده از وی پی ان از آنالیتیک گوگل استفاده نمایند و ضمناً یوتوبرهای ایرانی می گویند که در بسیاری از موارد بازدید کاربران ایرانی، جزو ویوی آنها محاسبه نمی گردد. پیش از این بازدید این کاربران بسته به آی پی سرور وی پی ان، جزو بازدیدهای مثلا اروپایی یا آمریکایی محاسبه می شد.

در خصوص بسیاری از یوتوبرها این می تواند به معنی از دست رفتن بیشتر درآمدشان باشد. با توجه به اینکه تنها 20 تا 30 درصد مخاطب سایت های ایرانی، ایرانیان خارج کشور هستند و با توجه به اینکه بیشتر یوتوبرها تنها به زبان فارسی فعالیت می نمایند، در صورتی که ردگیری IP کاربران ایرانی سخت گیرانه تر دنبال گردد، شرایط برای یوتوبرها خیلی سخت می گردد.

اینجا قصد ندارم روی شیوه تست لیک IP تمرکز کنم. به علاوه هنوز هم شیوه ها و سرویس وی پی ان ای هستند که این داستان را دور می زنند.

اما من تا به همین کلمه دور زدن می رسم، حالت روحی خاصی پیدا می کنم.

صاحبان کسب و کارها، یوتوبرها و حتی تولیدنمایندگان محتوا معمولا به صورت توامان از سوی فیلترینگ داخلی و تحریم خارجی، هدف قرار می گیرند و پیداست نمی گردد در طولانی مدت مقاوتی دوسویه داشت و تاب آورد.

این روزها کم کم به سبک همیشگی بساط لعن نفرین علیه گوگل هم در حال برپا شدن است.

اما از سوی دیگر آیا ما واقعا انتظار داریم که یک شرکت فرنگی برای کاربرانی که هیچ سود اقتصادی برایش ندارند، رویاروی قوانین کشورش بایستد؟!

از سوی دیگر به سبب منفک بودن اقتصاد ایران از دنیا، کلیک های ما دیرزمانی است که هیچ سودی برای گوگل ندارند و کلیک هایی که از سوی کاربران ایرانی صورت می گیرد منجر به خریدی نمی شوند. پایین آمدن درصد خرید به ازای کلیک یعنی نارضایتی سفارش دهندگان آگهی از گوگل.

با برآورد من، به مرور این فشار دو سویه بیشتر هم خواهد شد. البته می توان انتظار داشت که باز در پی تحولات سیاسی قابل پیشبینی که زمزمه های آن وجود دارد، با دوره ای از سهل گیری روبرو خواهیم شد ولی این به معنی عادی قلمداد شدن فعالیت کاربر ایرانی از سوی شرکت های عظیم نخواهد بود.

این پدیده و داستان IP leak چیزی نیست که فقط گوگل در برهه زمانی کنونی رویش حساس شده باشد، در بازه زمانی کوتاهی اپل هم دقیقا به همین صورت IPهای ایرانی را شناسایی می کرد و حتی از نصب اپلیکیشن توسط آنها جلوگیری می کرد. خوشبختانه این دوره سخت گیری اپل در این مورد خاص، زیاد طول نکشید.

چاره کار چه می تواند باشد؟

فعلا هیچ چیز! به جز صبر و ادامه بازی موش و گربه. فعلا قواعد را نمی توان تغییر داد!

توصیر این پست: طرح بهرنگ نامداری با عنوان: از بیرون تحریم، از داخل فیلتر

منبع: یک پزشک
انتشار: 6 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 6 اردیبهشت 1400 گردآورنده: sanaye-90.ir شناسه مطلب: 1596

به "شما چه فکر می کنید؟ آیا باید از گوگل انتظار داشت به رغم قوانین داخلی آمریکا و سودده نبودن کلیک های کاربران ایرانی، روی آی پی های ایرانی حساس نباشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شما چه فکر می کنید؟ آیا باید از گوگل انتظار داشت به رغم قوانین داخلی آمریکا و سودده نبودن کلیک های کاربران ایرانی، روی آی پی های ایرانی حساس نباشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید