وزیر خارجه پاکستان: اسلام آباد مخالف رقابت هسته ای در منطقه است
به گزارش صنایع 90، ایرنا نوشت: وزیر امور خارجه پاکستان که تنش های کشورش با هند طی یک سال اخیر احتمال خطر رویارویی دو رقیب اتمی در شبه قاره را جدی تر کرده، گفت: هدف از قدرت هسته ای پاکستان بازدارندگی و تضمین امنیت ملی است ولی در عین حال این کشور مخالف هرگونه رقابت سلاح های متعارف و هسته ای در منطقه می باشد.
شاه محمود قریشی روز جمعه در پیامی به مناسبت بیست و دومین سالروز آزمایش هسته ای پاکستان، گفت: پاکستان حامی صلح است و به عنوان یک کشور دارای تسلیحات هسته ای، رویکرد خویشتندارانه و مسئولیت پذیری ما ادامه خواهد یافت.
وی اضافه نمود: پاکستان با طرح پیشنهادی رژٰیم مهار استراتژیک (SRR) ، تعهد خود را به صلح و ثبات نشان داده است اما در عین حال میل به صلح نباید باعث شود تا دیگران نسبت به توانایی و اراده پاکستان برای دفاع موثر در برابر هر نوع تهاجم، دچار ابهام شوند.
اشاره تلویحی وزیر امور خارجه پاکستان به هند است، درحالی که تنش های سیاسی، دیپلماتیک، مرزی و نظامی میان این دو کشور جنوب آسیا از سال گذشته خطر رویارویی هسته ای میان رقبای اتمی شبه قاره را افزایش داد.
پاکستان و هند هر دو دارای چندین کلاهک هسته ای هستند. این دو کشور معاهده منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) را امضا نکرده اند.
پاکستان که توان هسته ای خود را عاملی بازدارنده در برابر تهدیدهای احتاقتصادی از سوی هند می داند، همواره اعلام کرده است که به هیچ قیمتی حاضر نیست بر سر توان هسته ای خود معامله یا مصالحه کند.
براساس این گزارش، وزیر خارجه پاکستان گفت: ماهیت برنامه های هسته ای کشورش صلح آمیز است و از زمان تاسیس کمیسیون انرژی اتمی پاکستان(PAEC) در سال 1335 شمسی، ما تلاش های خود را بیشتر بر استفاده از فن آوری هسته ای جهت توسعه اجتماعی و اقتصادی معطوف کرده و گام های بزرگی نیز در این زمینه برداشته شد.
قریشی تاکید کرد: همکاری های سازنده و شفاف اسلام آباد با نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی برای توسعه برنامه های غیرنظامی هسته ای، دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تقویت نظام سلامت از جمله مقابله با ویروس همه گیر کووید-19 با استفاده از علم هسته ای در حوزه پزشکی، ادامه خواهد یافت.
گزارش برخی موسسات مطالعاتی و تحقیقاتی بین المللی حکایت از آن دارد که پاکستان در میان کشورهای صاحب سلاح هسته ای، سریع ترین رشد را در افزایش توان هسته ای نظامی خود دارد و می تواند تا سال های آینده، بعد از آمریکا و روسیه، به سومین قدرت هسته ای جهان تبدیل شود.
همزمان با تشدید اوضاع کشمیر که باعث صف آرایی مجدد پاکستان و هند برای چندمین بار در ماه های اخیر شده، بسیاری از کشورهای جهان و نهادهای بین المللی از جمله اندیشکده ها ضمن هشدار جدی نسبت به بالا رفتن امکان رویارویی میان رقبای هسته ای در جنوب آسیا، بر ضرورت از سرگیری مذاکرات میان اسلام آباد و دهلی نو تأکید دارند.
پاکستان در روز 28 می سال 1998 (هفتم خرداد 1377) در پاسخ به آزمایش هسته ای هند، چندین آزمایش هسته ای را با موفقیت انجام داد. پاکستان پس از انجام آزمایش موفقیت آمیز هسته ای، به عنوان هفتمین قدرت اتمی جهان و اولین کشور اسلامی دارای قدرت هسته ای در جهان شناخته شد.
براساس تازه ترین گزارش کارزار بین المللی نابودی سلاح های هسته ای درباره تخمین هزینه های جهانی هسته ای، پاکستان و هند دو رقیب سنتی شبه قاره در میان 9 کشوری قرار گرفتند که سال گذشته میلادی بیشتری هزینه ها را در نگهداری و ساخت تسلیحات اتمی انجام دادند.
در این گزارش آمده است: پاکستان در میان 9 کشور که در راس آن آمریکا قرار گرفته است، طی سال 2019 بیشترین هزینه ها را صرف نگهداری و ساخت سلاح های هسته ای کرد در عین حال پاکستان تنها کشوری که است که هزینه سال 2019 آن کمتر از مدت مشابه در سال 2018 می باشد. هند نیز سال گذشته 2.3 میلیارد دلار صرف تسلیحات هسته ای کرد.
2323
منبع: خبرآنلاین