طرز تهیه رولت مرغ، خوشمزه و مجلسی

به گزارش صنایع 90، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی رواج بیشتری دارد. رولت مرغ یکی از غذا های مدرن و خوشمزه است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی در جشن ها و مهمانی ها مناسب است.

طرز تهیه رولت مرغ، خوشمزه و مجلسی

به گزارش خبرنگاران، رولت مرغ دستور پخت بسیار ساده ای دارد و می توانید این غذای خوشمزه و شیک را با صرف زمان کمی در منزل آماده کنید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه رولت مرغ و نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه رولت مرغ

فیله مرغ یا سینه بدون استخوان: 2 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 عدد

تخم مرغ: 1 عدد

آرد سوخاری: 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: نصف فنجان

هویج آبپز: 2 عدد

زرشک: نصف فنجان

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص

پیاز: 1 عدد

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

آب جوش: 1 لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد. برای تهیه رولت مرغ می توانید از سینه مرغ، فیله و یا ران مرغ بهره ببرید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه رولت مرغ

1 ـ برای آغاز کار ابتدا سینه مرغ را داخل دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا کاملا له گردد.

2 ـ سینه مرغ چرخ شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید؛ سپس تخم مرغ، پیاز و سیر رنده شده، پودر سوخاری، زعفران، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به آن اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند. برای اینکه مایه رولت به دستتان نچسبد، چند قطره روغن مایع به مواد اضافه کنید.

3 ـ حالا روی میز کار را سلفون بکشید یا یک کیسه فریزر را باز کنید و روی میز یا سطح کابینت پهن کنید. مایه رولت را روی آن بگذارید و با دست باز کنید. سعی کنید مایه رولت را به صورت یکنواخت و یکدست روی سلفون پهن کنید و اطراف را صاف کنید تا شبیه یک مستطیل بزرگ و منظم باشد.

4 ـ روی سطح مایه رولت زرشک و جعفری خرد شده بپاشید؛ سپس دو عدد هویج آبپز را کنار هم و در درازای رولت بگذارید. حالا با یاری سلفون سعی کنید لبه رولت را برگردانید و آن را آرام رول کنید. توجه داشته باشید که در هر مرحله از رول کردن، دو طرف گوشه رولت را با دست ببندید تا مواد از داخل آن بیرون نریزد. در سرانجام دو طرف سلفون را روی رولت آماده بکشید و با یاری سلفون رولت را بلند کنید و داخل بشقاب بگذارید. بشقاب رولت را برای مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

5 ـ برای تهیه سس مخصوص این رولت ابتدا یک پیاز میانه را خرد یا رنده کنید و داخل ماهی تابه بریزید. کمی روغن اضافه کنید و ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و سبک گردد؛ سپس کمی نمک و زردچوبه به پیاز بزنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کمتر از یک دقیقه داخل روغن داغ تفت بخورد. یک لیوان آب جوش را به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا سس جا بیفتد و غلیظ گردد.

6 ـ یک ماهی تابه گود را انتخاب کنید و روی اجاق گاز بگذارید. به میزان دلخواه روغن داخل ماهی تابه بریزید. رولت مرغ را از یخچال خارج کنید و سلفون را خیلی آرام از رولت جدا کنید. رولت را داخل روغن بگذارید و حرارت را کم کنید. در حین سرخ کردن بهتر است درب ماهی تابه را ببندید تا مرغ آب بیاندازد و خشک نگردد. بعد از اینکه یک طرف رولت سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر رولت هم سرخ گردد.

7 ـ بعد از اینکه هر دو طرف رولت را سرخ کردید، سسی را که از قبل آماده نموده اید، روی رولت بریزید و حرارت را کم کنید تا سس به خورد رولت برود. کمی بعد دوباره رولت را برگردانید تا همه قسمت های آن به سس آغشته و با سس پخته گردد. حالا رولت مرغ خوشمزه شما آماده است که می توانید آن را داخل ظرف مخصوص سرو بگذارید و به جای مانده سس داخل ماهی تابه را روی آن بریزید. برای دورچین رولت می توانید از گوجه و هویج حلقه شده و زیتون و جعفری بهره ببرید. نوش جان.

منبع: فرارو
انتشار: 30 تیر 1401 بروزرسانی: 30 تیر 1401 گردآورنده: sanaye-90.ir شناسه مطلب: 2120

به "طرز تهیه رولت مرغ، خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رولت مرغ، خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید