آیا ورزش می تواند از بروز آلزایمر جلوگیری کند؟
به گزارش صنایع 90، مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی، عملکرد شناختی را بهبود می بخشد. یافته ها حاکی از آن است که فعالیت بدنی منظم، به خصوص ورزش منظم هوازی، می تواند از شما در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.
به گزارش خبرآنلاین، ورزش منظم و فعالیت بدنی اثرات مثبتی بر عملکرد شناختی در سالمندان دارد. به نظر می رسد ورزش هوازی، مفیدترین گزینه باشد، زیرا عملکرد اجرایی را بهبود می بخشد. در واقع ورزش کردن باعث تقویت اعصاب می شود و می تواند فرایند پیشگیری از بیماری آلزایمر و عملکرد های مغز را به طور چشمگیری تقویت نماید.
ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می گذارد؟
در حالی که تعداد فزاینده ای از شواهد حاکی از تأثیر مثبت ورزش بر آلزایمر است، مکانیسم های زمینه ای نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. به احتمال زیاد مکانیسم های مختلفی وجود دارند که می توانند پیشرفت بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازند؛ این مکانیسم ها شامل موارد زیر هستند:
بهبود جریان خون به مغز
کیفیت خواب بهتر
بهبود سلامت قلب و عروق و متابولیک
پیشگیری و درمان افسردگی
با توجه به این واقعیت که درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، یافتن راهی برای به تأخیر انداختن پیشرفت این بیماری عصبی بسیار مهم است. افزایش سطح ورزش و فعالیت بدنی می تواند در دستیابی به این هدف به طور پایدار، مفید باشد.
فعالیت بدنی، توانایی های شناختی را بهبود می بخشد
عوامل مختلفی بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارد که سبک زندگی یکی از آنهاست. مطالعات نشان می دهد که ورزش هوازی می تواند فعالیت نوسانی مغز را تعدیل کند و بر پویایی عصبی زیربنای توجه بصری تأثیر بگذارد.
افراد مسنی که به مدت 2 تا 10 سال ورزش می کنند، کاهش عملکرد شناختی کمتری را تجربه می کنند. همچنین داشتن فعالیت بیشتر باعث بهبود عملکرد اجرایی، بهبود حرکات، افزایش تمرکز و تقویت سرعت پردازش و حافظه می شود.
منبع: فرارو