ادامه فعالیت های باستان شناسی در قلعه منوجان
به گزارش صنایع 90، سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: مطالعه، کاوش، مرمت و احیای قلعه منوجان که از سال گذشته شروع شده سال جاری نیز بدون وقفه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگاران به مقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، نادر علیداد سلیمانی سرپرست هیأت باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: این فعالیت ها سال جاری در قالب پیگردی ، کاوش باستان شناسی ، مرمت و احیای حصار (برج و بارو ها) قلعه منوجان در حجم چشم گیر و وسیعی در حال اجرا است.
او از مرمت غیر همگن قلعه به عنوان یکی از آسیب های اساسی وارد به آن یاد کرد و اضافه کرد: این مرمت ها برابر با اصول و ضوابط حفاظت و مرمت ابنیه تاریخی صورت نگرفته است.
او خاطر نشان کرد: بخشی از کار تیم باستان شناسی در این پروژه برچیدن الحاقات ، از جمله راه دسترسی ایجاد شده در سالهای گذشته و اصلاح مرمت های غیر اصولی اجرا شده بر روی برج و باروی قلعه است.
این باستان شناس با بیان اینکه این محوطه در سال1396تعیین عرصه و حریم شده توضیح داد: در نتیجه کاوش های اجرا شده آثار منقولی از جمله اشیاء و یافته های باستان شناسی و آثار غیر منقول شامل سازه های معماری از ادوار مختلف اسلامی (سده های نخست هجری قمری تا دوره صفویه)بدست آمده است.
به گفته علیداد سلیمانی ، کاوش های باستان شناسی نشان داد قلعه منوجان در سده های نخست اسلامی ؛ قرن هجری ، دوره سلجوقی ، قرن 7و 8 هجری و دوره صفویه از رونق و شکوه قابل توجهی برخوردار بوده است.
او با اشاره به اینکه اولین کاوش قلعه منوجان با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال اجرا است توضیح داد: قلعه منوجان که در حال حاضر بر فراز صخره طبیعی و در مرکز شهر منوجان قرار گرفته است در سده چارم هجری راستا راه کاروان رو تجاری بوده که از بندر هرمز به جیرفت و در نهایت فلات مرکزی ایرانی منشعب می شده است.
منبع: میراث آریا