شما بگویید؛ رفرش ریت نمایشگر تا چه اندازه برایتان مهم است؟

به گزارش صنایع 90، در این مطلب قصد داریم تعریفی بسیار خلاصه از رفرش ریت داشته باشیم و ببینیم تا چه میزان مقدار بالای این قابلیت برای شما اهمیت دارد.

شما بگویید؛ رفرش ریت نمایشگر تا چه اندازه برایتان مهم است؟

در حال حاضر یکی از قابلیت هایی که گوشی های هوشمند از آن بهره می برند و بسیار تجربه کاربری را متحول کرده، رفرش ریت بالای نمایشگر است. قابلیتی که باعث شده کار کردن با گوشی از قبیل گشت و گذار بین منوهای مختلف آن بسیار لذت بخش تر از قبل باشد.

اولین بار ریزر با گوشی ریزرفون در سال 2017، مفهوم رفرش ریت بالا را بین کاربران جا انداخت. اگرچه این گوشی معمولی نبود و همه کاربران به راحتی نمی توانستند به آن دسترسی داشته باشند، اما با این حال شرکت های تولیدکننده گوشی های هوشمند تصمیم گرفتند این قابلیت را به محصولات خود اضافه کنند که نتیجه آن هم بسیار عالی بود.

در حال حاضر شرکت ها در سبد محصولات خود گوشی های زیادی با رفرش ریت بالا دارند. این قابلیت اگرچه در ابتدا مختص گوشی های پرچم دار بود اما اکنون حتی گوشی های اقتصادی هم از این قابلیت بهره می برند و تقریبا باید آن را مانند پورت USB-C یک قابلیت استاندارد برای گوشی های هوشمند به حساب آورد. از جمله شرکت هایی که از این قابلیت در گوشی های خود استفاده می کنند می توان به سامسونگ، اپل، وان پلاس، سونی، گوگل، هواوی و … اشاره کرد که تمامی آن ها پرچم دار قدرتمند خود را به نمایشگر 120 هرتزی مجهز کرده اند. اما آیا واقعا رفرش ریت 120 هرتزی تا این مقدار مهم است؟

رفرش ریت چیست؟

نمایشگر گوشی ما از پیکسل های بسیار کوچکی تشکیل شده است که اطلاعات مختلفی را به نمایش می گذارد. رفرش ریت هم دقیقا به این معناست که در مدت یک ثانیه، یک پیکسل تا چه مقدار می تواند اطلاعات خود را تغییر دهد. با هر بار به روزرسانی هم اطلاعات جدیدی برای کاربر به نمایش در می آید. طبیعتا هرچه این نرخ بیشتر باشد، مقدار روان بودن کار با نمایشگر افزایش پیدا خواهد کرد. گوشی های معمولی با نمایشگرهای 60 هرتزی مثلا قادر بودند در هر ثانیه 60 بار اطلاعات خود را به روزرسانی کنند.

چشم انسان در حالت عادی نمی تواند رفرش ریت بیشتر از 60 هرتز را تشخیص دهد اما این بدان معنا نیست که اگر رفرش ریت افزایش پیدا کند، نمی توانیم مقدار روان بودن نمایشگر را متوجه شویم. اتفاقا آنقدر این افزایش رفرش ریت محسوس است که به طور کلی تجربه کاربری را متحول می کند. البته چشم انسان واقعا نمی تواند تمام این 120 چرخه را ببیند اما مغز انسان می تواند روان تر شدن را احساس کند.

این شاید بحث تکراری و قدیمی شده باشد اما اگر از گیمرهای حرفه ای بپرسید آن ها قطعا به شما خواهند گفت که به راحتی می توانند رفرش ریت 240 هرتز را هم از روی نمایشگر تشخیص دهند. مهم ترین نکته ای که باید در این بین به آن توجه داشت، تفاوت بین فریم ریت و رفرش ریت است که برای گیمرها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رفرش ریت و فریم ریت؛ تفاوت در چیست؟

در حالی که رفرش ریت توانایی نمایشگر برای نمایش اطلاعات از طریق هر پیکسل تعریف می شود، فریم ریت دقیقا همان تغییراتی است که اتفاق می افتد. مثلا اگر تصویر ثابتی داشته باشید، برای مثال تصویر یک صفحه از کتاب، شاید با رفرش ریت 120 هرتز یا بیشتر برای شما به نمایش گذاشته شود اما نرخ فریم آن صفر است.

به همین علت است که شرکت های سازنده نظیر سامسونگ قابلیت رفرش ریت متغیر را به گوشی های خود اضافه کرده اند که باعث می شود گوشی هنگام نمایش تصاویر ثابت، مقدار رفرش ریت خود را به 1 هرتز کاهش دهد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. از طرفی دیگر اگر به تماشای فیلمی مشغول باشید یا در حال انجام بازی باشید، مقدار فریم ریت افزایش پیدا می کند چرا که صحنه ها در این نوع محتوا تغییر می کند. در جایی هم که صحنه ها به سرعت تغییر می کند، مفهوم رفرش ریت بالا کاملا درک می شود.

اگر بخواهید یک محتوا با سرعت بالا را روی نمایشگری با قابلیت 60 هرتز به نمایش بگذارید، لرزش احساس خواهید کرد چرا که نمایشگر نمی تواند به آن مقدار که محتوا سرعت دارد، خود را با آن تطبیق دهد. در زیر می توانید ویدیویی را مشاهده کنید که چنین مفهومی را به زیبایی به تصویر می کشد.

آیا واقعا به نمایشگری با رفرش ریت بالا نیاز داریم؟

این دقیقا پرسشی است که قصد داریم در این مطلب از شما بپرسیم. اینکه رفرش ریت بالا تا چه مقدار برای شما مهم است؟ در حال حاضر گوشی هایی نظیر آیفون 12 (تمامی مدل ها)، آیفون 13 (جز دو مدل پرو و پرو مکس) از نمایشگری با رفرش ریت بالا بهره نمی برند اما کاربران همچنان برای خرید آن ها تمایل نشان می دهد. بنابراین به نظر می رسد برای برخی از کاربران همچین قابلیتی اصلا مهم نیست. با این حال می دانیم بین رفرش ریت 60 و 120 هرتز تفاوت فاحشی وجود دارد.

از طرفی باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که نگه داشتن گوشی روی رفرش ریت 120 هرتز باتری گوشی را به سرعت خالی می کند و از این لحاظ شاید خیلی برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار نباشد. یعنی اگر قرار باشد به آن اهمیت دهند به خاطر تخلیه سریع شارژ باتری مجبور هستند با همان رفرش ریت پایین کنار بیایند.

اگرچه می توان گوشی هایی با قابلیت رفرش ریت متغیر خرید که مصرف انرژی در آن ها به بهترین شکل ممکن مدیریت می شود اما گوشی هایی نظیر وان پلاس 9 پرو و گلکسی S21 اولترا از آن بهره می برند که قیمت بسیار بالایی هم دارند و خرید آن ها از توانایی بسیاری از کاربران خارج است.

با در نظر گرفتن تمامی این موارد، فکر می کنید به نمایشگر با رفرش ریت بالا نیازی هست؟

  • خیلی مهم (محصولی با این نمایشگر می خواهید)
  • مهم اما اگر تطبیق پذیر باشد
  • قابلیت های دیگر مهم تر هستند
  • سایر دلایل

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 فروردین 1401 بروزرسانی: 28 فروردین 1401 گردآورنده: sanaye-90.ir شناسه مطلب: 2035

به "شما بگویید؛ رفرش ریت نمایشگر تا چه اندازه برایتان مهم است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شما بگویید؛ رفرش ریت نمایشگر تا چه اندازه برایتان مهم است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید